Certified Protection Officers
Wat is een Certified Protection Officer?
Een Certified Protection Officer (CPO) heeft een strenge opleiding gevolgd om garant te staan voor een integrale beveiliging van ondernemingen in alle sectoren. Met de ontwikkelingen in het terrorisme op internationaal niveau, is de CPO titel een must geworden in de reguliere beveiligingsbranche. Een CPO draagt een officiele beschermde titel en neemt tot zich een groot aantal taken; – Het invoeren van speciale patrouille- en operationele technieken. -Implementeren van protocolen omtrent bom- en explosieven opsporing, computerveiligheid en VIP bescherming. -Crisismanagment tijdens stakingen, bedrijfsbezettingen, personeelsmanagment en calamiteiten.
Wanneer schakelt u een CPO in?
Wanneer uw onderneming een verhoogde verantwoordelijkheid heeft op de bescherming van de vrijheden van zijn personeel of bezoek, een aanzienelijk aantal computers beheert of toezicht houd op grote stromen mensen in publieke ruimten, is de CPO een nodige aanvulling in securitymanagement. De CPO kijkt vooruit en treft voorbereidingen op veiligheidsmaatregelen met de juiste technieken.
Wat doet de CPO in uw bedrijf?
Wanneer een CPO plaats neemt in uw onderneming, begint er een kennismaking met de huidige beveiligingsmaatregelen. Deze worden door de CPO nader bestudeerd. Hij pakt alle onderdelen los eruit en test deze tegen de huidige dreigingen die kunnen plaatsvinden. Ook de kleinere details van simpele bedrijfsvoering worden goed doorgelicht. Na een zorgvuldige controle wordt er een advies-rapport voor u opgemaakt. Hierin staan verbeterpunten, resultaten en risico-analyses. Deze gebruikt u om kritieke punten waar nodig, te verbeteren, uiteraard in samenspraak met de CPO, die garant staat voor vakkundig optreden.
Hoe plaats ik de CPO in mijn onderneming?
De positie van de huidige CPO kan zowel in een vaste positie als in een sporadische positie geplaatst worden. Afhankelijk van de ontwikkelingen in uw bedrijf heeft deze meer of minder werk te verrichten. in een aantal bedrijven heeft de CPO een vaste plaats in uw afdeling Bedrijfsrecherche. Bij andere ondernemingen komt de CPO alleen voor doorlichting-en adviesprocedures langs.

 

Delen / Share